دم آوری اسپرسو با اسپرسو ماشین

دسته بندی :آموزش دم آوری 31 شهریور 1399

 اسپرسو ماشین

اسپرسو ماشین چیست؟ این دستگاه با عبور دادن آب با نقطه جوش بالا از لابه لای دانه های آسیاب شده قهوه به شما نوشیدنی غلیظی تحویل می دهد این نوشیدنی اسپرسو نام دارد.

اسپرسو تاریخچه غنی دارد به طوری که در اواخر قرن 19 میلادی توسط مخترع های اروپایی کشف شده است.

همان طور که می دانید این دستگاه برای عصاره گیری قوی و درست کردن قهوه های غلیظ (اسپرسو) ساخته شده است.

اسپرسو ساز ها معمولا دو نوع پمپی و اهرمی دارند.

دستگاه اسپرسو ساز پمپی: این دستگاه از پمپ الکتریکی جهت تولید فشار مناسب برای عصاره‌گیری دقیق استفاده می کند این دستگاه شامل دیگ بخار نیز هست تا آب را تا دمای مناسبی گرم کند.

دستگاه‌های  اسپرسوساز پمپی به 4 دسته تقسیم می‌شوند.

  1. دستگاه اسپرسو ساز اتوماتیک
  2. دستگاه اسپرسوساز کاملا اتوماتیک
  3. دستگاه اسپرسوساز فوق اتوماتیک
  4. دستگاه اسپرسوساز اولترا اتوماتیک

اجزای این دستگاه عبارتند از:

  • سوئیچ خاموش روشن دستگاه که مخصوص روشن و خاموش کردن دستگاه است.
  • اسکیرین شاور مسئول ریزش به طور مساوی، بر روی دانه های قهوه است.
  • نازل بخار این قسمت فلزی از هر دستگاه بخش نوشیدنی داخل دستگاه را با بخار داغ می کند.  در دستگاه های صنعتی معمولا این بخش کنار هد گروپ است.
  • کنترل نازل بخار این دستگیره کنترل بخار بوده و توسط آن  جریان مداوم بخار به صورت دستی  انجام می گردد.
  • هد گروپ بخشی از هر دستگاه اسپرسو است که مسئول ایجاد یک فنجان باکیفیت اسپرسو می باشد که در قسمت جلوی دستگاه قرار دارد و یک اتصال  فلزی و دائمی بوده که آب را از دستگاه به سبد فیلتر وارد می کند.
  • مخزن قهوه نهایی و اسپرسو

هد گروپ چیست؟

هد گروپ قسمتی از ماشین اسپرسو ساز که برای عصاره گیری پرتا فیلتر به آن متصل و وصل می شود را هد گروپ می نامند.

  • اهرم خروج آب جوش
  • دستگیره کنترل آب جوش معمولا جهت شستشو یا گرم کردن لیوان ها استفاده می شود.
  • سینی فنجان محل قرار گیری فنجان های اسپرسو است.
  • چراغ نمایشگر خاموش یا روشن بودن دستگاه.
  • سینی چکه گیر محل جمع آوری آب های اضافی خارج شده از هدگروپ  بوده که در اخرهرروز کاری پاک می شود.

 

پرتا فیلتر:  وسیله ای که همراه دستگاه های اسپرسو ساز است و باعث تولید حباب های کوچک کرما روی اسپرسو است. پرتا فیلتر

یکی از اجزای ماشین اسپرسو است که پودر قهوه آسیاب شده را داخل آن می ریزیم ، پرتا فیلتر یک خروجی دارد که پس ازعصاره

گیری نهایی قهوه از طریق آن فیلتر اسپرسو را داخل فنجان ریخته و می توانیم آن را سرو کنیم.

پرتا فیلتر ها دو نوع دارند  که بر اساس خروجی آنها نام گذاری شده اند پرتا فیلتری که یک خروجی دارد را تک گروپ و پرتا

فیلتری که دو خروجی دارد را دو گروپ می‌نامند.

ازخروجی پرتا فیلتر تک گروپ یک شات اسپرسو از خروجی پرتافیلتر  دو گروپ دو شات اسپرسو می توان برداشت کرد.

اجزای پرتا فیلتر:

  • سبد: بخشی از پرتا فیلتر است که دانه های قهوه را در خود نگه می دارد و به کمک دست دانه های قهوه را خورد تر و در نهایت به گروپ دستگاه بسته و متصل می شود تا عصاره گیری شروع شود. ( محل قرار گیری قرص قهوه)
  • دسته: این دسته برای نگه داری پرتا فیلتر در دست و روی دستگاه ساخته شده است.
  • حلقه‌ها: پرتا فیلتر ها یک یا دو حلقه دارند که به پرتا فیلتر کمک می کند اسپرسو به طور کامل یعنی به طور یکنواخت درست شود.

پرتا فیلتر ها برای حفظ گرما معمولا از جنس فلز برنج ساخته می شوند و جنس دسته آنها معمولا پلاستیک یا چوب است.

پیمانه:  بخش مهمی از هر دستورالعمل  اسپرسو است. درواقع پیمانه وزن قهوه ای است که شما با آن اسپرسو را تهیه می کنید مثلا برای تهیه اسپرسو به مقدار زیاد شما به یک پیمانه بزرگ احتیاج دارید و برای درست کردن یک اسپرسو کوچک تر شما به یکپیمانه کوچکتر احتیاج دارید.

در راستای انتخاب پیمانه  چهار مورد بسیار مهم است

  1. پیمانه را جهت تنظیم طعم و مزه تغییر ندهید.
  2. پیمانه را جهت تنظیم زمان عصاره گیری  تغییر ندهید.
  3. پیمانه را جهت تهیه اسپرسو غنی  تر یا ضعیف تر تغییر ندهید.
  4. پیمانه را فقط برای اینکه بخواهید مقداربیشتر یا کمتر قهوه را داشته باشید تغییر دهید البته اگر پیمانه را افزایش می دهید لازم است اندازه یا بازده کلی اسپرسو راتغییر دهید تا با هم تطبیق داشته باشند.

 

بازده:

دراصل یک مصالحه  بین عصاره و غلظت قهوه است. شما می توانید یکی را بیشتر از دیگری داشته باشد.

مقدار بیشتر بازده عصاره بیشتر واما غلظت کمتر می دهد قهوه آبکی تر می شود.

مقدار کمتر بازده عصاره کمتر اما غلظت بیشتری می دهد قهوه غلیظ تر می شود.

بنابراین با 3 گروه افراد دارای زائقه و نظرات متفاوت رو برو هستیم

  1. کسانی که به دنبال قربانی کردن غلظت به عصاره هستند.
  2. کسانی که به دنبال قربانی کردن عصاره به غلظت هستند.
  3. کسانی که به دنبال تعادل برقرار کردن بین این دو فاکتور هستند.

زمان

اسپرسوهای که در زمان کوتاه تری درست می شوند معمولا از بافت سبک و آبکی تری ساخته شده اند.

اول: اندازه قهوه در کم و زیاد شدن زمان درست شدن اسپرسو نقش دارد:

برای مثال دو عدد پمپ را تصور کنید که در یکی سنگ و در دیگری ماسه پر کنیم سنگ خیلی سریع ترآب را از خود عبور می دهد

و ماسه چن دقیقه زمان برای این کار لازم دارد.  این مثال در مورد قهوه اسیاب شده نیز صدق می کند اگراندازه آسیاب قهوه شما

برای قهوه مناسب نباشد. زمان بیشتری طول می کشد تا آب را از خود عبور دهد و عصاره گیری را شروع کند.

دوم: فشار نرخ جریان پمپ عامل مهمی در زمان آماده شدن اسپرسو است هرچه فشار کمتر باشد عصاره گیری کندتر پیش می رود

و سرعت ساخت اسپرسو پایین می آید.

سوم: سبد ها و اندازه آنها مهم است  امروزه در شرکت ها سبد های متناسب با سایز پیمانه ها ساخته شده است.

مواد لازم برای درست کردن یک اسپرسو( قهوه غلیظ ) با دستگاه اسپرسو عبارتند از:

برای یک فنجان

  • 1 پیمانه پودر قهوه آسیاب شده ( اگر قهوه به صورت دانه است آن را آسیاب کنید )
  • آب به مقدار لازم
  • یک آسیاب قهوه
  • یک دستگاه اسپرسو ساز
  • همرا با دستگاه یک وسیله قاشق مانند به نام تمپر وجود دارد که : از پشت آن می توان برای کوبیدن قهوه استفاده کرد و از جلوی آن می توان برای اندازه‌گیری به عنوان پیمانه استفاده کرد.
طرز تهیه یک فنجان اسپرسو با اسپرسو ماشین:
  1. دستگاه را برای درست کردن یک یا دو شات اسپرسو آماده کنید.
  2. دستگاه‌ را روشن کنید و  یک پیمانه پودر قهوه را داخل پرتا فیلتر بریزید  و روی آن را یا با ته پیمانه یا با انگشتان خود صاف کنید.(مانند تصویر زیر)تصویری از پرتا فیلتر
  3.  اگر مخزن آب دستگاه خالی است آن را پرکنید پیشنهاد می شود از آب تصفیه شده یا آب معدنی برای به دست آوردن یک اسپرسو با کیفیت استفاده کنید.

کمی صبر کنید فنجان یا شات را زیر شیر دستگاه قرار داده  دکمه را فشار دهید و اسپرسو خود را نوش جان کنید.

 

مطالب بیشتری بیاموزید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0